Varför bli självförsörjande?!

En kort sammanfattning:

Många ställer den frågan till oss. Varför vill ni lämna alla moderniteter och bekvämligheter och gå tillbaks till stenåldern och göra allt så besvärligt för er?Vårt svar brukar i princip alltid var: Varför inte?
Det blir vanligare och vanligare att många väljer rena produkter, renare mat och mer medveten konsumtion.  Men det krävs at man är nyfiken och söker fakta om vilka produkter man utsätts för i vardagen och söker efter bättre alternativ.
Men vi ville gå ännu lite längre.

Att vi vill odla all våran mat själva och stå för våran egna förbrukning skrämmer många.
I början skrämde det även oss.
Men som med allt annat är livet är skola och under bara vårt planeringsstadie lärde vi oss att det är mycket mer än man kan tro. Men vi ser det som en belöning i slutändan. När vi är ”klara” (om man nu kan bli det).

Att bli helt självförsörjande innebär att all mat du äter odlas på din egna mat, all energi du förbrukar (el, varmvatten etc) får du genom sol, vind eller vattenenergi från din egna mark.

Vi satsar på grönsaker, frukt och bär och så småningom egna frigående höns med ren energi och kanske då och då köpa eller byta sig till en köttbit från bonden i trakten. Vi vill gå ifrån kött och animaliska produkter men vi kommer då och då vilja ha ett fint kött som vi vet kommer från en bra gård med hälsosamma uppfödningsmetoder.

Genom att göra detta kan vi själva kontrollera vad vi blir utsatta för, vad våra kroppar får och vi kan själva kontrollera vårt välmående.
Det betyder inte att vi ska gå ifrån alla bekvämligheter och gå tillbaks till stenåldern. Vi kommer bara att göra det på vårt sätt.

Följ med oss på vår resa!

 

Eko, närodlat, ekologiskt, gårdsbutik, trädgård, självförsörjande

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio + sexton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.