Skyddsjakt på vildsvin

Skydda mark och odling från vildsvin

Vår mark består delvis av skog och gränsar till en mindre sjö. Vi har haft turen att få se en hel del vilt både på gott och ont.
Vi har sett dovhjort, kronhjort, vildsvin, mård, hare, räv, rådjur, älg och andra små gnagare.
Då och då går vi en vända i skogen för att se hur allt står till och ta in lite natur. men på den senaste rundan upptäckte vi något riktigt hemskt.


Vildsvinen har hittat hit. på riktigt!

Vi har sett dom förut men å endast som förbipasserande. Denna gången har dom verkligen dragit igenom skogen med all kraft för att hitta mat.
vi har försökt hitta vad bästa sättet kan vara för att hålla dom borta men ingenting av det är någon snabb lösning.

Allt visar till att vi bör sätta upp stängsel eller bedriva jakt på vildsvin. Vi har ingen jaktlicens ännu och marken är alldeles för hård så är års för att sätta stängsel känns det som. Skogen är förstörd! vad sa vi göra?
Vi har försökt lägga ut mat en bit bort ifrån vår mark för att avleda dom, vi har hört att kiss fungerar bra eftersom dom inte tycker om såna lukter. Att ha på en radio säger några. Men ingenting har fungerat.
Så nu börjar vi bli oroliga att vildsvinen ska röja upp hela vår skog.

Samtidigt så har vi ett moraliskt dilemma. Alla djur är välkomna i skogen och vi inkräktar ju egentligen på deras revir. Samtidigt så är skogen en stor del av vår matkälla och vi är beroende av skogen. Det som vildsvinen röjer upp som lingon och blåbärsriset och mossan tar lång tid at bygga upp igen.
Hur kompromissar man i ett sånt här läge?
Vi tar tacksamt emot alla tips på hur vi ska gå tillväga för att avleda vildsvinen från vår skog eller hitta en hållbar lösning på vårt problem.

vildsvinsjakt, problem med vildsvin, vildsvin

Hela ytan som är brun på bilderna har varit gröna av mossa och lingonris innan vildsvinen kom och plöjde undan allt. Detta är en liten del av skogen. Det ser likadant ut på fler ställen.

vildsvinsjakt, problem med vildsvin, vildsvin

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.