Om Ekokullen

Välkommen till oss på Sjöbacka gård och EkoKullen.

Vi är Charlie och Leo.
Ett par som efter flera års sökande äntligen hittat hem.

Efter att ha arbetat många år inom både försäljning och serviceyrken kände vi bägge två att vi aldrig mådde riktigt bra. Vi var alltid stressade, trötta, småirriterade. Vad vi än gjorde, hur bra lön vi än fick, så blev vi aldrig riktigt nöjda eller lyckliga.
Varför? Tillsammans hade vi ju allt?
Efter att ha lämnat allt i våra dåvarande jobb i Norge för att resa nästan två år i Asien och Kanada, kom vi hem vilsna och ännu mer frustrerade.

I Asien fick vi lära oss hur bra vi mådde med färska närodlade råvaror, ren mat och inga bekymmer.
Varför skulle vi inte kunna ha det så bra även hemma hos oss?
Varför ska vi kämpa och kämpa bara för att få leva?

Vårt svar på detta blev att hitta ett ställe som kändes hemma för oss. Oavsett vilket land det kunde vara. Med tillräckligt mycket plats för att kunna odla det vi själva tycker om att äta. Och själva ha kontrollen över hur vår mat produceras.
Vår mat skall vara giftfri och fri från alla onödiga processer I dagens massproducerad mat. Den skall vara ren och full av stolthet.

Vi är inga experter på odling ännu eller människor med höga betyg eller masterexamen. Vi är två vanliga människor som vill ha ett rent liv och ett rent samvete med så få fotavtryck på miljön som möjligt.

Vi hoppas på att kunna inspirera och kanske hjälpa dig och andra som också är nyfiken på detta med självförsörjning och ekologisk odling.

Här kan du inspireras inom växtlära, botanisera bland ingredienser, gör det själv projekt och andra tips på hur man kan leva fri från gifter och tillsatser. Eller kanske bara njuta av utsikten och djurlivet.

Välkommen!