Nya ekolagen genomröstad

Sverige röstade ja till nya ekolagen

Igår blev det klart att Sveriges regering röstade ja till nya ekolagen om ekologisk produktion och ekoprodukter. Trots mycket motstånd och kritik från både ekoentusiaster och olika föreningar och organisationer röstade Sveriges regering alltså ja till den nya lagen.

Sveriges regering måste nu kunna visa till en långsiktig plan, om sådan finns, på hur man hållbart kommer att arbeta med den nya lagen och visa till vilka konsekvenser detta kommer ha i längden som kan gynna den ekologiska utvecklingen inte bara i Sverige men även för de länder som exporterar ekologiska varor till Sverige. Än så länge pekar den nya lagen på mer byråkrati, krångligare konsumtion och mer restriktioner än tidigare.

En hållbar utveckling för Sverige och för hela världen borde baseras på ett hållbart och ekologiskt tänkande och inte byråkratiska regler som försvårar.

Den nya lagen innebär nu att ekoprodukter kan komma att bli dyrare och ekobönder har heller inte samma skydd som man kanske tidigare haft.

För att läsa mer om vad det innebär kan du läsa mer och se hela pressmeddelandet här.

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om den nya ekolagens nackdelar som du kan läsa mer om i vår blogg och på Naturskyddsföreningens hemsida

Bildkälla: ekolantbruk.se

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.