Ekologisk väggfärg

Colorama Natura

I ett tidigare inlägg pratade vi om våran grovhall som ska preppas inför vintern. Du kan läsa det inlägget här om du missat det tidigare.
I planeringsstadiet tänkte vi på att använda allt från äggoljetempera till papperstapet till bara ekologiskt spackel.

Tillslut landade vi på en ekologisk väggfärg då det var lättare att enas om vad vi skulle ha för färg och mönster och om vi ska vara ärliga, det finns inte så hysteriskt mycket giftfria tapeter där ute. Majoriteten är fortfrande plastade.
Eftersom huset vi just nu renoverar är från 1875 vill vi visa hänsyn och använda så snälla material som möjligt som även är bra för våran hälsa.
Charlie är byggnadsvårdintresserad och hittade först en ekologisk väggfärg från Auro som bland annat säljs på Byggfabriken. Sagt och gjort, Charlie åkte till Stockholm för att titta och välja ut kulör samt köpa med sig färgen och materialet hem.

Men i butiken hade dom ingen färg förutom vit och varmvit. Vi frågade om vi kunde få blanda till färgen då det fanns en hel färgkarta från Auro. Men av personalen fick vi till svar att dom inte skulle hinna blanda åt oss då dom hade för mycket att göra den dagen. Fastän det var nästan två timmar kvar till stängning. Fastän blandningen bara tar ca 10-15 min.

Ledsna och besvikna och en aning förolämpade och faktiskt arga fick vi lämna butiken helt tomhänta och fick börja letandet på nytt. Det var sista gången vi gick till Byggfabriken för vår totalrestaurering och renovering av gården. Vi hade ju faktiskt letat ett tag och verkligen ställt in oss på att måla med ekologisk väggfärg.

Efter lite till letande hittade jag Colorama Natura. En ganska ny lansering från Colorama så vitt vi vet och är också en helt ekologisk väggfärg. Och dessutom ett bra pris.
Colorma var superhjälpsamma och kollade upp fakta och blandade direkt i butiken och jag kom hem med en burk färg redan den dagen.
Så nu ska det målas med Colorama Natura i samtliga rum i alla husen på gården istället. Vi väntar med spänning på resultatet i hallen så vi kan sätta igång med de andra rummen asap!
Vi valde en lite mörkare blågrå kulör som tål smuts i grovhallen.
Det som är så bra med Colorma Natura, förutom att den är ekologisk såklart, är att den är fri från konserveringsämnen och fossila ämnen samt att den är antistatisk och stöter då ifrån sig damm. Det gillar vi!

Uppdatering på resultatet kommer.
Vill du läsa mer om Colorama Natura finns det mer information på Coloramas hemsida här.

Tack till personalen på Colorama i Motala för all hjälp och service.

Bildkälla: Colorama.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fyra =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.